Wednesday, November 7, 2012

Tantra festival.Deel 2: Dr.Tara Long interview

Text from: http://www.deconnection.org

Dr. Tara Long (pseudoniem) (oprichter & bestuurslid Connection / Coniugium in de functies van Secretaris en Vice-voorzitter)
Studeerde o.a. cognitieve - en neuropsychologie in Utrecht en Amsterdam. In 1994 behaalde zij haar doctoraal als psychologisch onderzoeker. Zij specialiseerde zich daarna verder als integraal en transpersoonlijk psycholoog / seksuoloog met als interessegebieden: dieptepsychologie, psychologische antropologie, sociale psychologie, cognitieve creativiteitspsychologie en ontwikkelingspsychologie.

Zij is naast haar werk als docent, coach en transpersoonlijk counsellor werkzaam als onderzoeker op het gebied van meervoudige begaafdheid, intelligentie en creativiteit bij top professionals in de kunst en wetenschap.

Long promoveerde op 20 augustus 2009 met een kwalitatief psychologische studie naar het artistieke creatieproces en creatieve performance. Zij behaalde daarmee de graad Doctor of Science in Psychology.

Daarnaast behaalde Long op 14 mei 2010 een academische graad in de klinische seksuologie. De afgelopen twaalf jaar specialiseerde zij zich tevens in de VS als lichaamsgericht seksuoloog (somatic sexologist). Zij is een specialiste op het gebied van (seksuele) mindfulness en multi-orgastisch bewustzijn. Vanwege haar vernieuwende en controversiële opvattingen binnen de wetenschap van de seksuologie, heeft zij bewust ervoor gekozen zich niet aan te sluiten bij de reguliere Nederlandse beroepsorganisatie (NVVS). 

Daarnaast ontwikkelt Long zich momenteel als onafhankelijk seksuologisch onderzoeker. Zij is de enige onderzoeker in Nederland, die systematisch onderzoek verricht naar overdracht en tegenoverdracht in de (seksuologische) hulprelatie, bezien vanuit het perspectief van de therapeut.

Long volgde naast haar academische opleidingen, diverse holistische massage-opleidingen in binnen en buitenland, o.a. in 1999 bij de beroemde Taoistische meester Mantak Chia. Kreeg vervolgens haar tantrische initiatie vanuit de Tibetaanse School. Beoefent tevens Chi Gong en Yoga. Volgde lessen in emotioneel en energetisch lichaamswerk. Werd in 1995 geïnitieerd als sjamaan, metafysisch en sexual healer door psychiater en sjamaan Astrid de Vreese.

In 2009 werd Long tevens gerespecteerd lid van de "The Buddhist Society" in Londen.

Sinds 2000 leidt Tara een coachingspraktijk op het gebied van intimiteit, seksualiteit en liefdesrelaties, welke zich baseert op integrale principes en filosofie. De behandeling van cliënten geschiedt volgens diezelfde integrale inzichten en aanpak. www.love-in-action.nl

Fred Traugott (mede-oprichter, ex-bestuurslid Connection)
Fred heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van tantra en seksualiteit uit oost en west onder andere de 2 jarige tantratraining van het SkyDancing Instituut, Human Awareness Institute en hulpverlening bij vaginisme en dispareunie. Hij is jaren werkzaam gweest als tantra-trainer en seks-docent. Respect en vrije keuze zijn Fred's sleutel-woorden ten aanzien van seksualiteit. Inmiddels is Fred met pensioen en heeft hij zijn praktijk gesloten.Als oprichter van Tantra.nl werd hij door diverse tv- en radio programma's in binnen- en buitenland uitgenodigd om zijn visie op tantra en seksualiteit te geven. Hij heeft vele workshops over tantra en seksualiteit ontworpen en geleid.

Centrum voor LevensLust is in 2002 opgezet door Fred Traugott. In het Centrum worden professionele groeps en individuele trainingen en coachings aangeboden op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Daarnaast organiseert het Centrum voor LevensLust workshops op het gebied van tantra en seksualiteit, zoals thematische massage-avonden.www.CentrumvoorLevensLust.nl

In de nabije toekomst wil Fred zich gaan toeleggen op het publiceren van artikelen en boeken.

No comments:

Post a Comment